ПРИЈАВА ШТЕТЕ ДО 1.ЈУЛА
27.06.2011

Према прелиминарној процени  Управе за пољопривреду и развој села, невреме које је у петак 24. јуна погодило и град Ниш, захватило је око 2.500 do 3.000 хектара  пољопривредног земљишта. Највећу штету претрпели су атари села Лалинац, Лалинске Појате, Сечаница и Крушце. Процењује се да је у овим селима на њивама и у пластеницима уништено између 70 и 100% пољопривредних производа. Нешто мања штета, која се креће од 20 до 80%, нанета је у атарима села Мрамор, Мраморски Поток, Вртиште, Поповац, Трупале, Суповац, Мезграја, Чамурлија, Ново Село и Доњи Комрен. Током суботе и недеље стручне службе Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша обишле су терен ради прелиминарног утврђивања штете. Рад на прецизном утврђивању штете наставиће комисија формирана заједно са Управом за ванредне ситуације. Комисија ће у најкраћем могућем року обићи подручје захваћено невременом и евидентирати штету нанету пољоприврдним културама, објектима и другој имовини.

Потребно је да пољопривредници поднесу пријаву о претрпљеној штети Управи за пољопривреду и развој села Града Ниша, Улица Лесковачка 4а, до 01. јула 2011. године. Обрасце за пријаву штете пољопривредници могу преузети у месним канцеларијама села погођених градом, у Управи за пољопривреду и развој села,  у Улици Лесковачкој 4а, и Улици Страхињића Бана-Пословни центар „Амбасадор“ и у општини Палилула.

Образац се може преузети и са сајта Управе www.niskoselo.com. Комисија ће, на основу ових пријава, обилазити домаћинства и евидентирати појединачне штете у натуралном и вредносном облику.

Образац се може преузети и са нашег сајта.